مطلب آموزشی
در مورد نارسایی قلبی و مشکلات همراه آن چه می دانید؟
نارسایی قلبی و مشکلات همراه آن
یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر جهان نارسایی قلبی است. این بیماری با کیفیت پایین زندگی و عوارض و مرگ و میر قابل توجه مرتبط است. نارسایی قلبی بیماری است که شیوع آن در حال افزایش است و همچنین از اهمیت اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی در میان علل مرگ و میر در جهان برخوردار است. علیرغم پیشرفت های صورت گرفته در درمان بیماری های قلبی عروقی در 20 سال گذشته، این عارضه جدی همچنان یک مشکل بالینی است که تا کنون حل نشده است. در ایران نیز آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان میدهد که 33 تا 3/39 درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است؛ و 25 درصد از بیماران بستری شده در بخش های قلب در ایران، نارسایی قلبی دارند. شیوع فزاینده نارسایی قلبی یک چالش اساسی برای بیماران، مراقبت دهندگان، متخصصان درمانی و مدیران بهداشت و درمان ایجاد می کند. در راستای کنترل بار اقتصادی وارده ناشی از بیماری های قلبی بویژه نارسایی قلبی، برآورد شدت و پیش آگهی بیماری حائز اهمیت می باشد که احتمال آن وجود دارد از طریق توجه به بیماریهای شایع همراه با نارسایی قلبی بتوان به این مهم دست یافت.
از بیماریهای شایع همراه با نارسایی قلبی می توان به کمبود آهن و افسردگی اشاره نمود و از آنجایی که هر دو شرایط با پیامدهای بدتر بیمار مرتبط هستند، درمان کافی برای کمبود آهن و افسردگی به کانون اصلی تحقیقاتی تبدیل شده است که به دنبال بهبود مرگ و میر، نرخ بستری مجدد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است. برخی از مطالعات نشان دادند که کمبود آهن یک عامل خطر برای بیماران نارسایی قلبی است و تقریباً 55درصد از این بیماران سطوح پایین آهن موجود را داشتند. پاتوژنز کمبود آهن در نارسایی قلبی مشخص نیست.
آهن نقش مهمی در جذب، تحویل، ذخیره سازی و استفاده از اکسیژن دارد. علاوه بر این، آهن در اریتروپوئز، پاسخ های ایمنی و متابولیسم سلولی، به ویژه در میوسیت های اسکلتی و قلبی نقش دارد. کمبود آهن یک اختلال شایع است که در 30 تا 50 درصد از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی توصیف شده است. مکمل آهن یک روش موثر برای درمان کمبود آهن است. در یک مطالعه در سال 2020، محققان دریافتند که افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به شرایطی مانند اضطراب، افسردگی و برخی اختلالات روان پریشی هستند.
از طرف دیگر، مطالعات نشان دادند که 41.9 درصد بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، از افسردگی رنج می برند و برخی از مؤلفههای افسردگی، مانند ناامیدی، پیشبینیکنندههای مستقل قدرتمند مرگومیر هستند. درمان افسردگی همزمان در بیماران نارسایی قلبی، طولانی مدت افسردگی، ظرفیت ورزش، جمله بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر را بهبود می بخشد. تا به امروز، مطالعات کمی بر روی فواید آهن برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در افسردگی آنها متمرکز شده است. ممکن است که مکمل آهن وریدی و خوراکی برای بیماران نارسایی قلبی مبتلا به کمبود آهن هم پیامدهای نارسایی قلبی و هم وضعیت افسردگی را بهبود بخشد. گرچه ارتباط بین کمبود آهن و افسردگی و مکانیسمهای اساسی این ارتباط هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
نظر دهید