• 1401/04/25 - 08:15
  • تعداد بازدید خبر : 2104
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه
نوار قلب

هر آنچه درباره نوار قلب (ECG) باید بدانیم .

 

                                                                                                         نوار قلب (ECG)

تست نوار قلب (ECG) چیست؟

تست نوار قلب، یکی از آزمایشات ساده ای است که می توان برای چک کردن ریتم و فعالیت های الکتریکی قلب از شما دریافت می شود. برای انجام این تست باید متخصص قلب و عروق برای شما تجویز نماید و علت این کار تشخیص بهتر بیماری های قلبی و عروقی است.

سنسورهای متصل به پوست برای تشخیص سیگنالهای الکتریکی تولید شده توسط قلب در هر بار ضربان قلب نیز استفاده می شوند.

این سیگنال ها توسط یک دستگاه ضبط می شوند و توسط پزشک دیده می شوند تا ببینند غیرعادی هستند یا خیر.

ECG ممکن است توسط یک متخصص قلب وعروق یا هر پزشکی که فکر می کند ممکن است قلب شما نیاز به معاینه و بررسی داشته باشد، درخواست می شود.

این آزمایش حتی می تواند توسط یک متخصص یا جراح عمومی درخواست و انجام شود.

لازم است بدانید که از نتیجه نوار قلب می توان برای مدت ها و  درمان موارد مختلف استفاده نمود. 

تفاوت نوار قلب با اکوکاردیوگرافی قلب چیست؟

لازم است بدانید که تست نوار قلب با اکوکاردیوگرافی قلب تفاوت های بسیاری دارد و در واقع تست نوار قلب یک تست ساده است که توسط متصل نمودن الکترود ها به بررسی فعالیت الکتریکی قلب پرداخته می شود اما اکوکاردیوگرافی قلب یک تست پیشرفته تر است و با استفاده از آن تصاویری از اجزای قلب جهت بررسی مشکلات تهیه می شود. 

چه زمانی متخصص قلب، نوار قلب را تجویز می نماید؟

نوار قلب اغلب در کنار تست های دیگر برای کمک به تشخیص و بررسی شرایط قلب استفاده می شود.

می توان از آن برای بررسی علائم مشکل قلبی احتمالی مانند درد قفسه سینه ، تپش قلب (ضربان قلب ناگهان قابل توجه) ، سرگیجه و تنگی نفس استفاده کرد.

نوار قلب می تواند به تشخیص موارد زیر کمک کند:

آریتمی قلبی 

آریتمی قلبی یا تپش قلب نوعی بیماری است که قلب خیلی آهسته یا خیلی سریع یا به طور نامنظم ضربان می زند و می تواند مشکلاتی برای فرد ایجاد کند. از همین رو اغلب متخصص قلب و عروق برای تشخیص این بیماری تست نوار قلب یا هولتر ضربان قلب را تجویز می نماید.

بیماری عروق کرونر قلب 

از جمله مواردی که متخصص قلب و عروق به تجویز تست نوار قلب می پردازد، بیماری عروق کرونر قلب است. در این بیماری  خونرسانی قلب مسدود شده یا قطع می شود و عدم تشخیص و درمان به موقع آن ممکن است خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشد. 

حملات قلبی

بروز حمله قلبی از جمله موارد بسیار خطر ناک است که می تواند حیات فرد را تحت تاثیر قرار دهد به همین منظور در هنگام بروز این مشکل بلافاصله پزشک به انجام تست نوار قلب می پردازد. حملات قلبی اغلب موجب می شود که انتقال خون به قلب به طور ناگهانی مسدود شود و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. 

کاردیومیوپاتی 
در این بیماری دیواره های قلب ضخیم یا بزرگ شوند و موجب بروز برخی مشکلات برای فرد ایجاد کند و برای تشخیص آن در وهله اول به انجام تست نوار قلب پرداخته می شود. 

نحوه انجام تست نوار قلب

چندین روش مختلفی وجود دارد که می توان یک ECG انجام داد. به طور کلی ، آزمایش شامل اتصال تعدادی سنسور چسبناک کوچک به نام الکترود به بازوها، پاها و قفسه سینه شماست. اینها توسط سیمها به دستگاه ضبط ECG متصل می شوند و با استفاده از آنها به بررسی فعالیت قلب پرداخته می شود.

اقامات لازم پیش از گرفتن تست نوار قلب

برای آمادگی قبل تست نوار قلب از انجام کار خاصی را نیاز ندارید. می توانید قبل از غذا به طور عادی بخورید و بنوشید.

قبل از وصل شدن الکترودها ، معمولاً باید لباس بالایی خود را از تن در آورید ، و ممکن است قفسه سینه شما تراشیده یا تمیز شود. پس از نصب الکترودها ، ممکن است لباس بیمارستانی برای پوشاندن به شما پیشنهاد شود.

این تست معمولاً فقط چند دقیقه طول می کشد و اگر در حال حاضر در بیمارستان هستید، می توانید به زودی به خانه بروید یا به بخش بازگردید.

انواع  نوار قلب یا ECG

تست نوار قلب دارای انواع و روش های متخلفی است که از انواع آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 نوار قلب در حال استراحت

این نوع از تست نوار قلب در حالی است که فرد در حالت راحتی دراز کشیده انجام می گردد و در اصطلاح به آن نوار قلب در حال استراحت گفته می شود.

نوار قلب در استرس یا ورزش

در حالی که از دوچرخه ورزش یا تردمیل استفاده می کنید ، نوار قلب گرفته می شود

نوار قلب سرپایی

الکترودها به یک دستگاه قابل حمل کوچک که در کمر شما پوشیده شده است متصل می شوند تا قلب شما به مدت 1 یا چند روز در خانه کنترل شود

نوع ECG شما بستگی به علائم و مشکلات قلبی شما دارد. که متخصص قلب و عروق آن را تجویز می نماید.

به عنوان مثال ، اگر علائم شما بر اثر فعالیت بدنی ایجاد شود ، ممکن است یک نوار قلب ورزشی توصیه شود ، در حالی که اگر علائم شما غیرقابل پیش بینی باشد و در قسمت های کوتاه و تصادفی اتفاق بیفتد ، ممکن است نوار قلب (سرپایی) مناسب تر باشد.

نوع دریافت نوار قلب بعد از معاینه و صحبت با بیمار انتخاب می شود. در برخی از افراد که علت بیماری های قلبی نا مشخص است نیز ممکن است یک یا سه روش استفاده شود.

دریافت نتایج نوار قلب

دستگاه ضبط ECG معمولاً ضربان قلب و فعالیت الکتریکی شما را به عنوان گرافی است، که به صورت الکترونیکی نمایش داده می شود یا روی کاغذ چاپ می کند .

برای ECG سرپایی ، دستگاه ECG اطلاعات مربوط به قلب شما را بصورت الکترونیکی ذخیره می کند ، که در صورت اتمام آزمایش ، توسط پزشک قابل دسترسی است.

ممکن است شما نتوانید فوراً نتایج ECG خود را بدست آورید. ضبط ها ممکن است نیاز به یک پزشک متخصص داشته باشد تا ببیند علائم مشکل احتمالی وجود دارد یا خیر. همچنین ممکن است تستهای دیگری قبل از اینکه ممکن باشد به شما بگویند مشکلی پیش آمده باشد مورد نیاز باشد.

ممکن است لازم باشد چند روز بعد به بیمارستان ، کلینیک یا پزشک معالج خود مراجعه کنید تا در مورد نتایج خود با پزشک صحبت کنید.

آیا نوار قلب خطرات یا عوارض جانبی دارد؟

نوار قلب نوعی آزمایش سریع ، بی خطر و بدون درد است. در حین انجام هیچ الکتریسیته ای وارد بدن شما نمی شود.

ممکن است هنگام خارج کردن الکترود از پوست شما ، مانند برداشتن یک گچ چسبنده ، ناراحتی جزئی ایجاد شود و برخی از افراد ممکن است در جایی که الکترودها به آن وصل شده اند ، زخم های بسیار خفیف ایجاد کنند.

نوار قلب ورزشی در شرایط کنترل شده انجام می شود. شخصی که آزمایش را انجام می دهد ، شما را به دقت کنترل می کند و در صورت بروز هرگونه علائمی تست را متوقف می کند.

برای انجام نوار قلب باید شرایطی ایجاد شده باشد تا متخصص یا پزشک این تست را انجام دهد. بعد از انجام این تست، مراقبت ها و درمان های مرتبط توسط متخصص قلب و عروق شروع می شود.

 
  • گروه خبری : آموزش بیمار,آموزش متخصصین
  • کد خبر : 90566
کلمات کلیدی
مرضیه  علیپور
خبرنگار

مرضیه علیپور

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/04/25 08:15