• 1400/11/30 - 08:32
  • تعداد بازدید خبر : 403
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
مطلب آموزشی

سکته قلبی تحتانی

سکته قلبی (Myocardial infarction) که به آن آنفارکتوس میوکارد نیز می‌گویند، هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود.

سکته قلبی  که به آن آنفارکتوس میوکارد  نیز می‌گویند، هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود. شایع‌ترین علامت درد یا ناراحتی قفسه سینه است که ممکن است به شانه، بازو، کمر، گردن یا فک تیر بکشد. غالباً در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه رخ می‌دهد و بیش از چند دقیقه طول می‌کشد. ناراحتی ممکن است گاهی به صورت معده درد نیز بروز کند. علائم دیگر ممکن است شامل تنگی نفس، حالت تهوع، احساس ضعف، عرق سرد یا احساس خستگی باشد.

سکته قلبی تحتانی با بالا رفتن قطعه ST در لیدهای  II، III و Avf مشخص می شود. این قسمت از عضله قلب روی دیافراگم قرار دارد و در 80 درصد بیماران از شریان کرونری راست (RCA) و در 20 درصد باقیمانده، دیواره تحتانی توسط راموس سیرکومفلکسوس (RCX)خونرسانی می شود. انسداد RCA را می توان از انسداد RCX در نوار قلب تشخیص داد.

بررسی دقیق بیمار یکی از مهم ترین جنبه های مراقبت از بیمار مبتلا به سکته قلبی می باشد. این بررسی اطلاعات اساسی را در خصوص وضعیت فعلی بیمار به دست می دهد، به شکلی که هرگونه تغییری در وضعیت بیمار را می توان فورا متوجه شد.

1- محل های داخل وریدی مرتبا معاینه می شود. به طور معمول دو خط داخل وریدی در هر بیمار با سندروم حاد کرونر به منظور دسترسی  به عروق برای دادن داروهای اورژانسی قرار داده می شود.

2- برقراری تعادل بین عرضه ی اکسیژن و تقاضای اکسیژن میوکارد، از مهم ترین اولویت ها در مراقبت بیمار می باشد. اکسیژن رسانی باید در راستای درمان دارویی به منظور کمک به رفع علائم داده شود. تجویز اکسیژن حتی با مقدار کم، سطح اکسیژن گردش خون را بالا برده  و موجب کاهش درد ناشی از اکسیژن پایین عضله قلب می شود. سرعت جریان 4-2 لیتر در دقیقه از راه بینی معمولا برای حفظ سطح اکسیژن اشباع در حد %96-100% کافی است. مگر اینکه بیماری مزمن ریوی وجود داشته باشد.

3- مددجو تحت مانیتورینگ مداوم قلبی باشد و علائم حیاتی به طور منظم چک شود.

4-استراحت در بستر در حالتی که سر تخت بالا آمده یا در صندلی حمایتی قلب به کاهش درد قفسه سینه  و تنگی نفس کمک می کند. بالا بودن سر و تنه به دلایل زیر مفید است:

- به دلیل کاهش فشار محتویات شکم روی دیافراگم و اتساع بهتر ریه، حجم تنفسی افزایش می یابد.

- تخلیه لوب های فوقانی ریه را ارتقا می دهد.

- بازگشت وریدی به قلب را کاهش می دهد که در نتیجه کار قلب را کم می کند.

5- درد موجب افزایش سرعت ضربان  قلب ، افزایش سرعت تنفس، و فشار خون می گردد و تسکین درد باعث برقراری مجدد تعادل است. بنابراین موجب کم کردن کار قلب و به حداقل رساندن صدمه عضله قلب می شود. تسکین درد همچنین سطح اضطراب بیمار را کاسته به گونه ای که باعث کم شدن واکنش علامت دار ناشی از استرس شده و اجازه می دهد کار قلبی را که دچار استرس بوده ، کم کند.

6- رفع اضطراب و ترس بیمار به عنوان یک اقدام مهم برای کاهش پاسخ سمپاتیک نسبت به تنش ، مهم است.کاهش تحریک سمپاتیک موجب تقلیل کار قلب شده که ممکن است درد و سایر علائم و نشانه های بروزسکته قلبی  را رفع نماید.

 

 

منابع:

1-کتاب هاریسون قلب و عروق

2-کتاب برونر و سودارث قلب و عروق

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 83218
کلمات کلیدی
مرضیه  علیپور
خبرنگار

مرضیه علیپور

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/11/30 08:32