مطلب علمی
کوآنزیم Q10
کوآنزیم Q10
کوآنزیم Q10 (CoQ10) یک آنتی اکسیدان است که بدن به طور طبیعی آن را تولید می کند. سلول های بدن از CoQ10 برای رشد و نگهداری استفاده می کنند. سطح CoQ10 در بدن با افزایش سن کاهش می یابد. همچنین مشخص شده است که سطح CoQ10 در افراد مبتلا به شرایط خاص مانند بیماری قلبی و در افرادی که از داروهای کاهش دهنده کلسترول استفاده می کنند کمتر است. تجویز خوراکی مکمل COQ10 موجب افزایش سطح این کوآنزیم در پلاکت، گلبول های سفید خون و پلاسما می گردد. CoQ10 در گوشت، ماهی و آجیل یافت می شود. با این حال، مقدار CoQ10 موجود در این منابع غذایی برای افزایش قابل توجه سطح CoQ10 در بدن کافی نیست. مکمل های غذایی CoQ10 ممکن است به پیشگیری یا درمان برخی بیماری های قلبی و همچنین سردردهای میگرنی کمک کند.
شرایط قلبی
نشان داده شده است که CoQ10 علائم نارسایی احتقانی قلب را بهبود می بخشد. اگرچه یافته ها متفاوت است، CoQ10 ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
دیابت
برخی تحقیقات نشان می دهد که CoQ10 ممکن است به کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و سطح کلسترول تام در افراد مبتلا به دیابت کمک کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آنها کاهش دهد.
عوارض جانبی
مکملهای CoQ10 بیخطر به نظر میرسند و در صورت مصرف طبق دستور، عوارض جانبی کمی دارند.
عوارض جانبی خفیف ممکن است شامل مشکلات گوارشی مانند:
درد بالای شکم
از دست دادن اشتها
حالت تهوع و استفراغ
اسهال
سایر عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سردرد و سرگیجه
بی خوابی
خستگی
خارش یا بثورات پوستی
تحریک پذیری
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-coenzyme-q10/art-20362602
نظر دهید