• 1403/06/29 - 11:03
  • تعداد بازدید خبر : 31
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

سندرم متابولیک

 

آنچه در مورد "سندرم متابولیک" باید بدانیم:

سندرم متابولیک، در حال حاضر به عنوان یک بحران مهم قلبی عروقی در جهان است. شواهد نشان می‌دهند که این وضعیت می‌تواند آترواسکلروز را تسریع کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به‌طور چشمگیری افزایش دهد. سندروم متابولیک با چندین اختلال، از جمله چاقی، مقاومت به انسولین، فشار خون بالا، افزایش تری گلیسرید خون، افزایش کلسترول،  لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (aHDL) مشخص می شود.

مدیریت سندرم متابولیک

پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اجزای مختلف رژیم غذایی مدیترانه ای، از جمله روغن زیتون، ماهی، غلات، سبزیجات و میوه ها، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش می دهد.

تحقیقات اخیر در حال ارزیابی نقش مواد مغذی در مدیریت سندرم متابولیک است. چندین عصاره گیاهی، ادویه جات و ترشی جات، گیاهان و عصاره ها فواید آشکاری در مدیریت بیماران مبتلا به سندرم متابولیک دارند. اگرچه برخی از مزایای آن مستند شده است، اما این عوامل هنوز در دست بررسی هستند و نمی‌توانند به عنوان جایگزینی برای درمان دارویی در نظر گرفته شوند.

مطالعات متعددی اثرات مفید پروبیوتیک ها را در بیماران چاق و دارای سندروم متابولیک ارزیابی کرده اند . گنجاندن پروبیوتیک‌ها در درمان بیماران مبتلا به سندروم متابولیک ممکن است درمان پزشکی فعلی را بهبود بخشد.

روغن سبوس برنج دارای اثرات کاهنده چربی خون، قند خون و ضد التهابی می باشد. تحقیقات اخیر نشان داده است که، مصرف روزانه 30 گرم روغن سبوس برنج در مقایسه با روغن آفتابگردان، قادر به بهبود عملکرد قلب، کاهش سطح سرمی اسید اوریک، پروفایل لیپیدی (به استثنای HDL-C) و گلوکز خون بوده است.

 

 

 

منابع

1.An open label randomized controlled trial of the effects of rice bran oil on cardiometabolic risk factors, lipid peroxidation and antioxidant status in overweight/obese adults with metabolic syndrome

2.Metabolic Syndrome: Updates on Pathophysiology and Management in 2021

 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 128827
کلمات کلیدی
مرضیه  علیپور
خبرنگار

مرضیه علیپور

آخرین بروز رسانی : 1403/06/29 11:03