• 1401/03/16 - 12:14
  • تعداد بازدید خبر : 8341
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه
انواع بیماری های قلبی در جوانان

بیماری های قلبی در جوانان

بیماری قلبی عروقی (CVD)، اصطلاح جامعی است که برای تمام شرایطی که قلب و رگ های خونی را درگیر می کنند، به کار می رود. اغلب اوقات تصور می شود که فقط افراد مسن به بیماری های قلبی عروقی دچار می شوند. در حالی که این بیماری، در نوجوانان و جوانان بیشتر از حد تصور شایع است و می تواند تمام افراد را در هر گروه سنی درگیر کند. در ادامه مطلب، انواع بیماری های قلبی در جوانان مورد بررسی قرار می گیرد.

 انواع بیماری های قلبی در جوانان

بیماری قلبی عروقی (CVD)، اصطلاح جامعی است که برای تمام شرایطی که قلب و رگ های خونی را درگیر می کنند، به کار می رود. اغلب اوقات تصور می شود که فقط افراد مسن به بیماری های قلبی عروقی دچار می شوند. در حالی که این بیماری، در نوجوانان و جوانان بیشتر از حد تصور شایع است و می تواند تمام افراد را در هر گروه سنی درگیر کند. در ادامه مطلب، انواع بیماری های قلبی در جوانان مورد بررسی قرار می گیرد.

 جمعیت جوانتر اغلب اوقات نمی دانند که ممکن است در معرض بیماری قلبی باشند و ممکن است موفق نشوند برای نجات جان خود، اقدامات درست را انجام دهند. آموزش دادن به والدین، نوجوانان و جوانان در مورد عوامل خطر مختلف، بهترین راه برای کمک به جلوگیری از مرگ، و کاهش مشکلات مرتبط با بیماری های قلبی می باشد. به طور ویژه، چاقی در دوران کودکی، تبدیل به یک همه گیری جهانی شده است، به طوری که تخمین زده شده است که از هر ۱۰ کودک، ۱ نفر دارای اضافه وزن است.

چاقی می تواند پیش زمینه ای برای بیماری های قلبی عروقی همچون دیس لیپیدمی (کلسترول بالا)، پرفشاری خون (فشار خون بالا)، دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک باشد. اگر این شرایط کنترل نشوند، بیماری قلبی عروقی زودرس رخ می دهد و منجر به مشکلات سلامتی قابل توجهی در جوانان می شود. علاوه بر این، بیماری قلبی در جوانان می تواند بر اثر ناهنجاری ها و نواقص قلبی مادرزادی “شناسایی نشده” و “درمان نشده” باشد.

علائم هشدار دهنده بیماری های قلبی

بیماری قلبی در جوانان، اغلب غیر منتظره است، بنابراین، علائم هشداردهنده همیشه شناسایی نمی شوند. علائم هشداردهنده کلی در جوانان عبارتند از:

  • تنگی نفس
  • خستگی
  • درد قفسه سینه
  • ضعف
  • ادم

 

این افراد همچنین ممکن است درد در نواحی زیر را تجربه کنند:

  • بازوی چپ
  • فک
  • کمر
  • گردن
  • ناحیه شانه
  • ناحیه فوقانی شکم (ناحیه مرکزی بالای شکم)

زنان اغلب اوقات علائم هشداردهنده ی متفاوتی را تجربه می کنند. آنها به جای درد قلب، ممکن است احساس فشردگی یا سفتی را در قفسه سینه خود تجربه کنند. گاهی اوقات، آنها به طور کلی فشار قفسه سینه را احساس نمی کنند و در عوض احساس تنگی نفس را تجربه می کنند. آنها همچنین ممکن است خستگی بیش از حد، عرق سرد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و گاهی اوقات غش کردن را تجربه کنند. بیماری قلبی، اولین عامل مرگ و میر زنان در آمریکا می باشد.

زیرا اغلب اوقات زنان، علائم خود را با شرایط دیگری مانند عفونت معده، آنفلوانزا یا سوء هاضمه اشتباه می گیرند. در کودکان و نوجوانان، علائم و هشدارها ممکن است چندان واضح نباشند. برخلاف بزرگسالان، درد قفسه سینه به ندرت نشان دهنده ی بیماری قلبی در کودکان می باشد. گرچه، اگر درد قفسه سینه همراه با فعالیت شدیدی مانند ورزش رخ دهد، پزشک ممکن است متوجه این مشکل شود. علائم در کودکان و نوجوانان ممکن است شامل موارد زیر شوند:

  • ناتوانی در همراهی همسن و سالان در فعالیت های فیزیکی
  • زودتر از دیگران دچار تنگی نفس شدن
  • کبود شدن اطراف لثه یا زبان
  • سرگیجه به هنگام فعالیت فیزیکی شدید
  • تپش قلب
  • در برخی موارد غش کردن (سنکوپ)

برخی از افراد تصور می کنند افراد جوان به بیماری قلبی دچار نمی شوند. فرضیه ها و تصورات غلط بسیاری در رابطه با بیماری های قلبی وجود دارد. برخی از افراد تصور می کنند که کودکان و جوانان نباید نگران ابتلا به بیماری های قلبی باشند، زیرا آنها برای این مسائل بسیار جوان هستند. این مسئله به سادگی اشتباه است، زیرا مشکلات قلبی و حتی حمله های قلبی، در هر سنی ممکن است رخ دهند. افراد ممکن است دردوران کودکی دچار آترواسکلروزیس شوند و این بیماری با افزایش چاقی کودکی شدیدتر می شود. در آمریکا به تنهایی تعداد کودکان چاق دو برابر شده است و تعداد نوجوانان دارای اضافه وزن نیز از سال ۱۹۸۰ سه برابر شده است.

بیماری های قلبی عروقی یافت شده در کودکان و نوجوانان

گاهی اوقات انواع بیماری های قلبی در جوانان، با شرایط پیش زمینه ای این بیماری ها، یا سبک زندگی ناسالم ایجاد نمی شوند. در این مواقع معمولاً ناهنجاری ها، نارسایی های قلبی مادرزادی شناسایی نشده، یا عفونت ها مقصر هستند. هر یک از این شرایط می تواند منجر به نارسایی گردش خون بیش از حد، یا نارسایی قلبی شود. نارسایی گردش خون بیش از حد، معمولاً بر اثر نقص ساختاری در قلب رخ می دهد که موجب ترکیب شدن خون اکسیژن دار و خون بدون اکسیژن می شود. از آنجا که گردش خون طبیعی مختل می شود، قلب به طور ناکارآمد ضربان می زند و موجب نارسایی قلبی می شود.

سندرم آیزن منگر یکی از نمونه های نارسایی گردش خون بیش از حد می باشد که در نوجوانان و جوانان رخ می دهد و در صورت درمان نشدن منجر به لخته خونی، سکته یا نارسایی کلیوی می شود. مشخصه ی این سندرم، سیانوز (پوست آبی یا خاکستری)، پرفشاری خون ریوی (فشار بالا در شریان های ریه ها)، و اریتروسیتوز (افزایش تعداد گلبولهای قرمز بر اثر تأمین ناکافی اکسیژن در خون) می باشد و بر اثر نوعی نقص مادرزادی رخ می دهد که خون از سمت چپ قلب، به سمت راست قلب منحرف می شود.

نقص های مادرزادی شایع عبارتند از:

  • نقص دیواره بین دهلیزی
  • تترالوژی فالوت
  • نقص دیواره بین بطنی
  • کوآرکتاسیون آئورت
  • جابه جایی شریان های بزرگ

نارسایی پمپاژ قلب، بر اثر نقص هایی در شریان های کرونری یا دریچه های قلب رخ می دهد که از زمان تولد موجود می باشند. در این موارد، عضله ی قلب نمی تواند مطابق معمول خون را پمپاژ کند و منجر به نارسایی قلبی می شود. دو نمونه از عفونت هایی که موجب بیماری های قلبی می شوند، بیماری کاوازاکی و بیماری روماتیسم قلبی می باشد. بیماری روماتیسم قلبی، ناشی از عفونت باکتریایی استرپتوکوکی عضله  و دریچه های قلب می باشد که در نتیجه تب روماتیسمی رخ می دهد. علت بیماری کاوازاکی، ناشناخته است اما تصور می شود که به علت یک عامل عفونی می باشد.

بیماری قلبی و زنان جوان

در آمریکا، بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در زنان جوان می باشد و بیشتر از سرطان سینه و ریه جان افراد را می گیرد. این بیماری، زنان تمام سنین از جمله زنان زیر چهل سال را درگیر می کند. زمانی که زنان جوان در خانواده خود دارای سابقه ی بیماری های قلبی هستتند، احتمال خطر بیماری قلبی عروقی افزایش پیدا می کند. شرایط خاصی مانند هایپرکلسترولمی خانوادگی (FH) در سنین پایین، می تواند منجر به بیماری قلبی شود. این شرایط موجب تجمع کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در دیواره های شریان ها، و حمله ی قلبی می شود.

این احتمال خطر در زنانی که در حین استفاده از قرص های ضد بارداری، سیگار می کشند، حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا می کند. همچنین، زنان مبتلا به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. این شرایط در کنار اضافه وزن، می تواند منجر به افزایش احتمال مرگ زودرس به علت سکته مغزی، بیماری شریان کرونری و فشار خون بالا شود.

بیماری قلبی در ورزشکاران جوان

افراد جوانی که قربانیان مرگ ناگهانی هستند، اغلب اوقات دارای یک بیماری قلبی زمینه ای هستند که بدون تشخیص باقی مانده است. ورزشکاران معمولاً بدلیل افزایش بار کاری مداوم روی قلب در طول فعالیت های فیزیکی، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. اغلب اوقات این تصور وجود دارد که یک ورزشکار، فردی است که سلامت فیزیکی خوبی دارد، گرچه، زمانی که صحبت از بیماری قلبی می شود، ورزشکاران اغلب از آن غافل هستند. یکی از انواع بیماری های قلبی که ورزشکاران ۳۰ سال به پایین را درگیر می کند، بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM) می باشد که شایع ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران جوان است.

ورزشکاران مبتلا به این شرایط، دارای ضخامت دیواره بطن چپ هستند که به طور غیر طبیعی ضخیمتر از حد معمول می باشد. در این شرایط، سیستم هدایت الکتریکی قلب می تواند مختل شود و منجر به ضربان قلب نامنظم (آریتمی ) شود که در اثر آن ایست قلبی رخ می دهد. دیگر علل شایع بیماری قلبی در ورزشکاران عبارتند از:

✔️ میوکاردیت

✔️ سندرم مارفان

✔️ کاردیومیوپاتی گشاد شده

✔️ ناهنجاری های عروق کرونری مادرزادی

✔️ دیسپلازی بطن راست

✔️ افتادگی دریچه میترال

✔️ سندرم طولانی شدن فاصله QT

این تفکر که ورزشکاران جوان آموزش دیده ممکن است دچار مرگ قلبی ناگهانی شوند، تقریباً غیر قابل تصور است. مرگ ناگهانی معمولاً در بسکتبالیست ها و فوتبالیست ها رخ می دهد که دو سوم تمام مرگ و میرهای ورزشکاران در ایالات متحده می باشد. این شرایط بیشتر در مردان رخ می دهد و سالانه از هر ۵۰،۰۰۰ ورزشکار، ۱ نفر را درگیر می کند. بررسی دقیق بیماری های قلبی ورزشکاران جوان پیش از شرکت در ورزش، می تواند به کاهش وقوع مرگ ناگهانی به علت مشکل زمینه ای و بیماری قلبی “تشخیص داده نشده” کمک کند.

 

  • گروه خبری : آموزش بیمار
  • کد خبر : 88693
کلمات کلیدی
مرضیه  علیپور
خبرنگار

مرضیه علیپور

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/03/16 12:14