• 1396/10/23 - 08:54
  • تعداد بازدید خبر : 140
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اختلال در خواب و بیماری قلبی

اختلال در خواب و بیماری قلبی

اختلال در خواب و بیماری قلبی

شاید تأکید بر خواب خوب شبانه جهت مراقبت از قلب دور از ذهن‌ باشد؛ اما واقعیت این است که کیفیت خواب شبانه تأثیر انکارناپذیری بر سلامت قلب دارد. نتایج پژوهش‌ها بیانگر این است که افراد با خواب کمتر از ۶ ساعت بیش از دیگران مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.

خواب مناسب از شدت فعالیت قلب کم می‌کند، چون فشارخون و ضربان قلب در هنگام خواب شب کمتر می‌شود و لازم نیست قلب مانند روز فعالیت زیادی داشته باشد.

کاهش خواب شبانه با کاهش تغییرپذیری ضربان قلب همراه است، به این معنا که ضربان قلب معمولاً بالا است و تغییرپذیری طبیعی را ندارد.

خواب نامناسب مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد که یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی به شمار می‌رود.

کمبود خواب، CRP را که هنگام استرس و التهاب آزاد می‌شود، افزایش می‌دهد. میزان بالای این پروتئین یکی از عوامل خطر بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

خواب و اختلال‌های خواب نقش مهمی را در ابتلا یا پیشگیری از بیماری‌های قلبی ایفا می‌کند، البته میزان تأثیر بیماری قلبی و خواب هنوز کاملاً مشخص نشده است. اما شکی نیست که احتمال مرگ ناگهانی قلبی در چند ساعت نخست پس از بیدار شدن از خواب بالاتر است که دلیل آن احتمالاً به میزان فعالیت قلب هنگام بیدار شدن و تحرک مجدد، مربوط می‌شود.

آپنه انسدادی خواب احتمال بروز بیماری عروق کرونری و سکته را افزایش می‌دهد. بیماران دارای سابقه حمله قلبی بیش از بیماران مبتلا به بیماری‌ قلبی دچار آپنه می‌شوند. به‌ علاوه درمان نشدن وقفه تنفسی در خواب، بهبود کامل پس از حمله قلبی را دشوارتر می‌سازد.

بر اساس پژوهش‌های متعدد، وقفه تنفسی در خواب احتمال فشارخون بالا را به‌شدت افزایش می‌دهد. درمان فشارخون بالا از آن رو بسیار مهم است که ارتباط مستقیم بین فشارخون بالا و ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته به اثبات رسیده است.

افراد مبتلا به وقفه تنفسی در خواب بیش از دیگران در برابر بیماری عروق کرونری قلب آسیب‌پذیر هستند.

بر اساس نتایج پژوهش‌های انجام‌شده، وقفه تنفسی در خواب احتمال مرگ ناشی از بیماری عروق کرونری را افزایش می‌دهد. با درمان وقفه تنفسی در خواب می‌توان احتمال وقوع چنین مرگی را کاهش داد.

اثر بیماری قلبی بر خواب

بیماری قلبی به‌ طور غیرمستقیم بر کیفیت خواب اثر می‌گذارد. بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب غالباً به‌سختی به خواب می‌روند، شب‌ها مدت‌ها بیدار می‌مانند و از کم‌خوابی رنج می‌برند. درواقع تنگی نفس ناشی از نارسایی احتقانی قلب، منجر به این اختلال‌های خواب می‌شود. تنگی نفس غالباً هنگام دراز کشیدن تشدید می‌شود.

بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی در مورد سلامتی خود بسیار نگران‌اند و غالباً از بروز سکته یا حمله قلبی می‌ترسند. این اضطراب باعث می‌شود شب‌ها به‌سختی بخوابند. به‌ مرورزمان این کم‌خوابی و اختلال خواب تبدیل به بی‌خوابی مزمن می‌شود.

  • گروه خبری : آموزش بیمار
  • کد خبر : 32721
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/10/23 08:54