مصرف ویتامین D برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری قلبی
مصرف ویتامین D برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری قلبی .................
مصرف ویتامین D برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری قلبی
ویتامین D به عنوان ویتامین محلول در چربی در متابولیسم کلسیم و فسفر در سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. کمبود ویتامین D باعث بروز بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان، بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و بیماری های خود ایمنی می شود .
ویتامین D به عنوان ویتامین محلول در چربی در متابولیسم کلسیم و فسفر در سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. کمبود ویتامین D باعث بروز بیماری های غیر واگیر از جمله سرطان، بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و بیماری های خود ایمنی می شود .
ویتامین D را می توان از ۳ منبع دریافت کرد:
۱- از طریق نور خورشید
۲- مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی ویتامین D
۳- مصرف مکمل
مکمل های تجویز شده توسط پزشکان تامین کننده بخشی از نیازها می باشد و مابقی باید از طربق منابع غذایی حاوی کلسیم ( شیر، لبنیات، انواع کلم، حبوبات و...) و ویتامین D ( ماهی های چرب، لبنیات، زرده تخم مرغ و...) تامین می شود.
لازم به ذکر است بالاترین سطح دریافت بالاترین تحمل ویتامین D برحسب گروه سنی برای بزرگسالان روزانه ۴۰۰۰ واحد بین المللی و برای کلسیم نیز معادل ۲۵۰۰ میلی گرم در روز تعیین شده است. مصرف مقادیر بیشتر از ۱۰۰۰۰ واحد بین المللی در روز در طولانی مدت می تواند موجب مسمومیت شود.
مصرف همزمان مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D با قرص کلسیم D بدون اشکال می باشد. بهتر است کلسیم همراه یا بعد ازغذا میل شود.
زنان باردارو مادران باردار باید روزانه ۱۰۰۰ واحد ویتامین D دریافت کنند.
علائم مسمومیت با ویتامین D :
- در مسمومیت با ویتامین D ، افزایش کلسیم ( هایپر کلسمی) ایجاد می شود. مصرف زیاد طولانی مدت ویتامین D باعث ایجاد سختی عروق می شود.
در صورت مصرف نادرست و بیش از حد مجاز این ویتامین به صورت سهوی یا عمدی، بروز عوارضی مانند یبوست، ضعف، خستگی، خواب آلودگی، سردرد، کاهش اشتها، پرنوشی، خشکی دهان، طعم آهن در دهان، تهوع و از دست دادن اشتها، تکرر ادرار و کاهش وزن اتفاق می افتد.
نظر دهید